Ankara Parke Laminant Döşeme
1949 yılından bu yana 70 yılı aşkın süredir Ankara parke laminant döşeme alanında hizmet vermekteyiz.Ev döşemelerinde özellikle aranan iki döşemeden bir tanesi lamine parke iken bir diğeri laminant parkedir. İki döşeme arasında bazı farklar bulunmaktadır. Ankara Lamine parke, doğal ahşaptan üretilen bir üründür. Başlıca özelliği döşendikten sonra cila istememesidir. Bununla beraber kullanım esnasında sistre edilebilmektedir. Sahip olduğu farklılıklar dolayısıyla maliyet açısından diğer döşemelere nazaran pahalıdır. Ankara Lamine parke ile ilgili göz ardı edilmemesi gereken bir husus bulunmaktadır o da üst tabakasının doğal ahşaptan, alt tabakasının ise talaştan olduğunu bilmek gerekmektedir.
Ankara Laminant parke ise daha değişik bir şekilde üretilmektedir. Ahşap talaş üstüne yapay reçine çözeltisi kullanılarak ahşap desen ile oluşturulmuş kağıtlar sıcak bir şekilde preslerden geçirilip sıkıştırılır. Üretim aşamasında tercih edilen malzemeler dolayısıyla doğal bir yapısı yoktur. Ankara Lamine parkeye göre fiyatının daha düşük olduğu göze çarpmaktadır. Ankara Laminant parke döşenirken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Parkedeki nem oranının 8 ile 12 arasındaki bir seviyede bulunması ve bulunulan mekândaki su tesisatına dair herhangi bir sorun var ise giderilmesidir. Daha öncede bahsettiğimiz gibi nem parke döşemeler için oldukça zararlıdır.
Bahsettiğimiz parke türleri haricinde bir tane daha bulunmaktadır ki Masif Parke olarak tanımlanır. Masif Parkenin en belirgin özelliği tek bir ağaç türünden elde ediliyor oluşudur. Bu da tamamen doğal olmasının başlıca nedenidir. Uzun ömürlü ve kullanışlı olması sebebiyle tercih edilmektedir.
Ankara Laminant parkede kullanılan ahşap desenler sayesinde ortaya hoş bir görüntü çıkmaktadır ve uygun bir fiyata satın alınabilmektedir. Fonksiyonel ve estetik duruşları sayesinde her türlü ortamda rahatlıkla uygulanabilmektedir. Hassas özellikleri arasında sayılabilecek olan detaylar ise nem ve çizilmeler dir. Bu açıdan özen gösterilmesi gerekmektedir. Zira tekrar cilalanması mümkün değildir.
Ankara Parke uygulamasının gerçekleştirileceği zeminin şap ile tamamlanması gerekiyorsa, şapın kalınlığının en az 3 cm olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca kuru olması da önemlidir. Şapın tamamen sert bir duruma gelmesi için birkaç güne ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun için bekleme süresinden önce herhangi bir işlem yapılmamalıdır. Parkenin uygulanması aşamasına geçmeden önce en az bir ay olmak şartıyla beklenmesi uygun bulunmaktadır. Şartlara bağlı olarak bu sürenin uzaması da mümkündür.
Şapın üzerinde bu süre zarfında ufak çaplı çatlaklar meydana gelebilir. Büyük çapta oluşan çatlaklar için önlem alınmalı, v şeklinde açılan çatlakların içi sentetik reçineden oluşan katkı maddesine sahip harç ile kapatılmalıdır. Ankara Laminat parke üretiminde kullanılan kağıt katmanların emprenyesi en son teknolojik donanımlı makinalarda yapılmaktadır. Emprenye işlemi esnasında aşınma, çizilme, UV ışınlarına dayanım, parlaklık, rutubet dayanımı kazandıracak kimyasallar kağıt tabakalarına yüklenirler. Laminant parke 4 ana katmandan oluşur. Bunlar sırası ile şöyledir;
1) Overlay tabakası Laminat parkenin kullanım yerinde karşılaşacağı mekanik tesirlere karşı zırh görevi yapan şeffaf film tabakasıdır.
2) Dekoratif kağıt tabakası ise yüzeyinde değişik ağaç desenleri baskılı, laminat parke ürününe doğal ahşap hissini veren tabakadır.
3) Taşıyıcı levha, HDF ( Yüksek yoğunlukta lif levha )
4) Balans tabakası, HDF levhasının formunu dengeleyen ve aynı zamanda zeminden gelen nem ve rutubet tesirine karşı ürünü koruyan kağıt tabakasıdır.
Leave A Reply!